Intre oamenii aflati in parcare la Aeroport se aflau si şi un grup de cetăţeni din comuna Pătrăuţi a judeţului Suceava. Comuna se află în carantină. 

April 11, 2020
419 Views

Scandalul celor 2.000 de români care, în plină pandemie de coronavirus, s-au înghesuit în Aeroportul Cluj ca să plece la muncă în Germania, are ecou şi la Suceava.

Printre pasageri s-a aflat şi un grup format din cel puţin 30 de persoane din comuna carantinată Pătrăuţi. 2000 de români au stat ore în şir înghesuiţi în parcarea aeroportului din Cluj ca să plece la muncă în Germania.

S-a întâmplat joi, 9 aprilie. În ciuda recomandărilor jandarmilor şi a echipajelor de poliţie, oamenii nu au respectat nicio regulă privind distanţarea socială.

Surse neoficiale au declarat pentru ziarul Adevărul că printre cei plecaţi s-a aflat şi un grup de cetăţeni din comuna Pătrăuţi a judeţului Suceava. Comuna se află în carantină.  Sătenii aveau asupra lor nişte adeverinţe eliberate de Primăria Pătrăuţi prin care demonstrau că nu se regăsesc în bazele de date ale Direcţiei de Sănătate Publică Suceava ca fiind izolaţi la domiciliu sau în carantină instituţionalizată.  Primarul localităţii recunoaşte că a eliberat documentele pentru ca oamenii să plece la muncă în Uniunea Europeană. „Am eliberat adeverinţe pentru cei care n-au fost în carantină sau în carantină instituţionalizată. Oamenii au venit şi au solicitat. Eu nu stabilesc reguli. Eu le-am eliberat adeverinţa”, a declarat primarul comunei Pătrăuţi, Adrian Isepciuc. Întrebat câţi oameni au plecat la Cluj, primarul a spus că n-a eliberat mai mult de 30 de adverinţe. “Acum dacă au plecat şi fără adeverinţe n-am de unde să ştiu. Când au venit la primărie ca să solicite adeverinţele nu mi-au spus că plecă la Cluj, ci că se duc în străinătate cu contract de muncă. Noi le-am eliberat şi am scris acolo că adeverinţa serveşte pentru muncă sezonieră în UE. Nici ei nu ştiau unde pleacă. Unii spuneau Olanda, alţii Germania”, a declarat alesul local.  Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, a spus că cetăţenii din Pătrăuţi, comună aflată în carantină, nu aveau voie să părească localitatea pentru a merge la muncă în străinătate.  Şeful ISU Suceava, Costică Gheaţă, a arătat că primarilor nu le este permis să dea derogări de la ordonanţele militare.

Citeste mai mult: adev.ro/q8km5q

Leave A Comment

%d bloggers like this: