Cluj : Consiliul Judeţean (CJ) Cluj dotează cu 50 de laptopuri şi staţii desktop Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor

April 10, 2020
270 Views

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj dotează cu 50 de laptopuri şi staţii desktop Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor din cadrul ISU Cluj, printr-o investiţie de 184.000 de lei.

“Consiliul Judeţean Cluj contribuie la creşterea eficienţei şi a vitezei de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Avram Iancu’ (ISU) al Judeţului Cluj, prin dotarea corespunzătoare a Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor – Dispeceratul Integrat. Forul administrativ judeţean a demarat procedura simplificată pentru achiziţia a 50 de laptopuri şi staţii desktop pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Avram Iancu’ al Judeţului Cluj. Echipamentele vor intra în dotarea Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor – Dispeceratul Integrat ISU şi vor fi utilizate în activitatea de coordonare şi dispecerizare a intervenţiilor în situaţii de risc, crescând, astfel, eficienţa intervenţiilor şi reducerea timpului de reacţie la alertă”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de CJ Cluj.

Potrivit comunicatului, principalul avantaj al Dispeceratului Integrat ISU Cluj este acela că reuneşte, în acelaşi loc, reprezentanţi ai principalelor instituţii cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, respectiv ai ISU, atât pe componenta de pompieri, cât şi pe cea de SMURD, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Jandarmeriei şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

“Am considerat că e de datoria noastră să continuăm să venim în sprijinul acestei instituţii strategice, crescându-i capacitatea de a lupta eficient, cu ajutorul unor echipamente ultramoderne, atât cu această pandemie cât şi cu numeroase alte probleme şi situaţii de urgenţă în care este chemată să intervină. Aceste calculatoare ultraperformante le vor permite o foarte bună interconectare şi accesarea cu maximă rapiditate a diferitelor aplicaţii, a hărţilor folosite în timpul intervenţiilor, dar nu numai”, a declarat, potrivit comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: