Ministrul Sanatatii a fost la Cluj

Astăzi, 08 aprilie 2020,  ministru al sănătăţii, Nelu Tătaru a efectuat o vizită de lucru în județul Cluj. În cadrul întâlnirii care a avut loc la Instituția Prefectului – Judeţul Cluj, domnul ministru, alături de prefectul Mircea Abrudean, au avut o discuție cu managerii spitalelor, cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj şi cu  primar Emil Boc, referitor la situația spitalelor din județ, în contextul epidemiei de coronavirus.

Domnul ministru a remarcat nivelul ridicat de pregătire medicală a personalului local, dar și implicarea administrației locale în combaterea epidemiei, precizând că la nivel național, județul Cluj constituie un exemplu de bună practică. Totodată, a constatat faptul că județul are capacitate de testare și capacitate de tratament, fiind capabil să preia și testările localităților din jur. La nivelul judeţului Cluj se efectuează, în prezent, 1000 de teste pe zi.

De asemenea, domnul ministru a asigurat autoritățile și cadrele medicale de disponibilitatea ministerului de a acorda în continuare sprijin pentru rezolvarea oricărei sesizări sau completarea oricărui deficit, identificate la nivelul sistemului medical local.

Leave A Comment

%d bloggers like this: