Nu folositi apa potabilă la grădinărit! Dacă udați grădinile, alții vor rămâne fără apă de băut și spălat!

“În această perioadă, odată cu restricțiile de circulație și aplicarea recomandărilor privind atenția crescută pentru spălatul mâinilor, feței, alimentelor etc, consumul de apă în rândul populației a crescut.
O creștere semnificativă a consumului de apă potabilă distribuită prin sistemul public a fost înregistrată, în particular, în zona rurală din aria deservită de Compania de Apă Someș S.A. în județele Cluj și Sălaj, cea mai mare parte din acest consum fiind datorat demarării activităților agricole și de grădinărit.
Adresăm un apel insistent concetățenilor care derulează astfel de activități să reducă la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole, folosind, pe cât posibil, apa din alte surse, respectiv fântâni, puțuri etc. Dacă utilizatorii nu fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, există posibilitatea ca cetățenii aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru spălat, băut și alte necesități.
Reamintim tuturor utilizatorilor că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor primordiale. Aceste prevederi sunt cuprinse și în contractul de furnizare/prestare a serviciului încheiat de CASSA cu fiecare client.” arata reprezentantii Companiei de Apa Somes 

Leave A Comment

%d bloggers like this: