Alin Ignat (MMPS) : Somajul tehnic pentru Persoane Fizice Autorizate se plateste in contul de PFA, nu in contul personal

April 5, 2020
436 Views

Plăţile indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru Persoane Fizice Autorizate (PFA) se fac de către AJPIS-uri în conturile PFA-urilor şi nu în conturile personale, a declarat, vineri, secretarul de stat din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS), Alin Ignat, într-o conferinţă de presă online.
Acesta a explicat că peste 22.000 de cereri au fost înregistrate la AJPIS-uri în ultimele trei zile.

“Voi face câteva precizări în legătură cu activitatea pe care Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială o desfăşoară în aceste zile în legătură cu măsurile de sprijin pe care Ministerul Muncii şi Guvernul Orban le acordă prin AJPIS-uri. În primele zile de depunere a solicitărilor pentru aceste tipuri de indemnizaţii s-au înregistrat în total peste 22.000 de cereri. În prima zi vorbim de peste 6.000 de cereri, iar în data de 2 aprilie şi astăzi până la această oră câte 8.000 de cereri în fiecare zi. Din acest total de 22.000 de cereri, aproape 50% vin din partea unor Persoane Fizice Autorizate. Cele mai multe cereri s-au depus în Bucureşti, iar pe locul doi ca număr de solicitări este judeţul Cluj. Prima cerere pe care am primit-o a fost imediat după miezul nopţii, pe 1 aprilie, a fost o cerere din judeţul Galaţi, pentru o întreprindere familială”, a precizat Alin Ignat.

Secretarul de stat din MMPS a estimat că săptămâna viitoare AJPIS-urile vor efectua primele plăţi către PFA.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: