A fost semnat contractul de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgență de la Cluj

April 3, 2020
852 Views

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, domnul Ion Ștefan, a semnat astăzi contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Cluj, cu o valoare a investiţiei ce depăşește 500 de milioane de euro. Spitalul va dispune de 849 de paturi și va beneficia de un heliport şi de o parcare subterană independentă (cu două etaje), care adaugă un subsol suplimentar la întreaga construcţie. Suprafaţa totală construită a spitalului va fi de aproximativ 151,891 m2, iar amprenta clădirii este de 27.340 m2.
Acest spital reprezintă un obiectiv strategic pentru județul Cluj și pentru întreaga regiune de Nord-Vest. Semnarea contractului de finanțare încununează o serie de eforturi ale administrației locale, județene și ale Guvernului României astfel încât fondurile europene puse la dispoziție de Comisia Europeană să nu se piardă iar cetățenii să poată beneficia, într-o perioadă rezonabilă de timp, de infrastructură medicală performantă.
Spitalul Regional de Urgență Cluj, alături de Spitalul Regional Iași, al cărui contract a fost de asemenea semnat, și alături de Spitalul Regional de la Craiova, al cărui contract de finanțare va fi semnat în perioada următoare, sunt cele 3 spitale regionale care se vor realiza cu ajutorul fondurilor europene.

Leave A Comment

%d bloggers like this: