Inițiativă unică în țară: Cele mai importante festivaluri, organizații locale, alături de primărie și consiliul județean din Cluj s-au unit pentru a lupta cu coronavirusul

Cele mai importante festivaluri și evenimente din Cluj, alături de 50 de organizații locale, Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj lansează unsingurcluj.ro, platforma online pentru sincronizarea eforturilor județului în lupta cu coronavirusul, inițiativă unică în țară.

Proiectul își propune să continue acțiunile de strângere de fonduri pentru spitalele din județ, alte instituții publice și inițiative civice din Cluj. Nevoile identificate vor fi listate în funcție de priorități, urmărind ca toate instituțiile și inițiativele civice să fie susținute și intervenția să fie una cât mai rapidă. Sunt vizate cu precădere achiziții de echipamente și materiale medicale, dar și finanțarea unor demersuri sociale.

Platforma permite publicului și companiilor donații directe ce vor fi apoi redirecționate în funcție de nevoile actualizate la zi. Cea mai simplă metodă este achiziționarea „biletelor de solidaritate”, cu valoare fixă de 10, 50 sau 100 de lei. Orice companie sau organizație care a demarat, deja, strângeri de fonduri pentru echipamente medicale, dar pe care nu au reușit să le achiziționeze încă, poate să se alăture proiectului.

De asemenea, inițiatorii pun la dispoziția spitalelor, instituțiilor publice și inițiativelor civice resurse logistice, creative și umane ale festivalurilor și evenimentelor clujene, ale diverșilor producători sau ale furnizorilor de servicii în acțiunile împotriva epidemiei de coronavirus.

Platforma unsingurcluj.ro este inițiată de către festivalurile Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF și Untold, organizațiile Centrul Cultural Clujean și Asociația pentru Relații Comunitare, împreună cu Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean și Instituția Prefectului Județului Cluj. Alte 50 de organizații clujene s-au alăturat deja demersului, care este deschis în continuare tuturor celor interesați să contribuie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: