Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo între 16 şi 29 martie

March 17, 2020
427 Views

Vreme capricioasă în următoarele două săptămâni, anunţă specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Potrivit acestora, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor creşte după data de 20 martie.

Ne aşteaptă o primăvară adevărată cu temperaturi oscilante.

…..

În Transilvania, între 16 şi 21 martie, vremea se va încălzi, iar temperaturile pe timpul zilei vor creşte de la 8 până la 14 – 15 grade, în medie regională. După aceea, va avea loc o răcire semnificativă a regimului termic, astfel încât pe 23 martie media temperaturilor maxime va fi de 3 grade. Apoi, valorile termice vor creşte uşor de la o zi la alta, urmând să atingă o valoare medie de 10 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în creştere de la -8 grade la începutul primei săptămâni, până la 2 grade pe 21 martie, după care vor scădea spre -8 grade, pe data de 23 martie. Ulterior, media temperaturilor minime va creşte treptat, spre -2 grade la finalul intervalul de prognoză. Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere după data de 20 martie, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ, exceptând zilele de 21 şi 22 martie, când pot fi mai însemnate.

…..

La munte, media temperaturilor maxime va fi în creştere până în data de 20 martie, de la valori în jurul a 2 grade, la 6 – 7 grade. Ulterior, până pe 23 martie, vremea se va răci, iar media maximelor va fi negativă şi se va situa în jurul a -4 grade. După această dată, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, iar în ultima zi a intervalului se vor înregistra maxime, în medie, de 1 – 2 grade. Valorile nocturne vor avea acelaşi parcurs şi astfel, până în data de 21 martie, acestea vor creşte de la valori medii cuprinse între -10 şi -9 grade, la un ecart între -2 grade şi -1 grad. Până pe data de 24 martie se va înregistra o scădere a mediilor nocturne, spre -10 grade, apoi, treptat, valorile minime vor creşte din nou până la sfârşitul intervalului, când se vor înregistra, în medie, între -7 şi -6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare, va fi ridicată în intervalul 21 – 24 martie. În restul intervalului, precipitaţiile vor fi prezente cu totul izolat şi trecător.

 

Foto : www.adevarul.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: