Cum ajutăm ficatul să elimine rapid toxinele periculoase din organism?

March 15, 2020
93 Views

Ficatul e o ,,mini-fabrică’’ de eliminare a toxinelor şi reziduurilor metabolice dăunătoare din organism, efectuând mai mult de 400 de funcții în acelaşi timp, scrie unica.md.

Chiar dacă ficatul este un organ extrem de solicitat din punct de vedere metabolic, funcţia sa nu va periclitată dacă ai o dietă sănătoasă şi duci un mod de viaţă activ. Care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci pentru ca ficatul tău să funcţioneze corespunzător de fiecare dată?

Atunci când ai un mod viaţă activ şi o dietă sănătoasă bogată în substanţe nutritive, este puţin probabil ca ficatul tău să devină suprasolicitat. Dacă, însă, incluzi în dietă alimente nesănătoase, activitatea ficatului ar putea fi periclitată, iar funcţia încetinită din cauza toxinelor toxinelor acumulate în el.

Ficatul are funcţie de detoxifiere
Cum sunt eliminate toxinele din organism? În primă fază ficatul transformă toxinele liposolubile din organism în substanţe metabolice mai puţin ofensive prin intermediul unor enzime. În cea de-a doua etapă toxinele vor fi conjugate cu alte molecule şi vor contribui astfel la creşterea solubilităţii acestora în apă şi eliminării din corp în condiţii de siguranţă.

Corpul poate fi invadat de substanţe toxice din produsele de îngrijire corporală, apă, aer, sol, obiecte din plastic etc.

Cum îţi dai seama că ai un ,,ficat leneş’’?

,,Ficatul leneş’’ elimină defectuos toxinele din organism, iar acestea la rândul lor, fiind liposolubile, se vor depozita şi mai mult în celule de grăsime din organism.

În acelaşi timp, trebuie să cunoşti că există semne ascunse care ar putea indica că ficatul tău are o funcţie încetinită şi ar avea nevoie de detoxifiere. Poţi suspecta un ,,ficat leneş’’ dacă ai aceste semne:

-dureri de cap frecvente, migrene, senzaţie de greutate la nivelul globilor oculari;
-cap ,,greu’’, ,,înceţoşat’’, cefalee care se ameliorează după somn;
-dificultăţi de digestie a grăsimilor;
-creștere în greutate, fără un motiv evident;
-respirație urât mirositoare;
-oboseala cronică;
-dureri cronice articulare sau musculare;
-transpirație excesivă;
-stări depresive; disfuncţii hormonale;
-durere în abdomen, constipație, meteorism;
-alergii, hipersensibilitate la produse chimice;
-acnee, alte erupţii tegumentare.

Cum poţi stimula ficatul să funcţioneze corespunzător?

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: