Consiliul Județean Cluj a aprobat preluarea terenului de cca. 17 ha pe care va construi Spitalul Pediatric Monobloc

March 13, 2020
312 Views

Vineri, 13 martie 2020, plenul Consiliului Județean Cluj a aprobat, cu unanimitate de voturi, preluarea unui teren de cca. 17 ha, aflat în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în scopul edificării noului Spital Pediatric Monobloc.
Totodată, Consiliul Județean a aprobat transferul în proprietatea Statului și, ulterior, a U.S.A.M.V., a terenului și a construcțiilor de pe strada Moților nr. 66 – 68, aflate în proprietatea județului Cluj, imobile în care, actualmente, funcționează Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii. Acestea urmează a fi predate U.S.A.M.V. imediat după eliberarea lor ca urmare a finalizării construcției noului Spital Pediatric Monobloc.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Pot spune, fără să folosesc cuvinte mari, că e un moment istoric. Este o mare reușită faptul că, într-un oraș aflat în plină dezvoltare și care se confruntă cu o lipsă acută de terenuri, am reușit să obținem acest teren care respectă pe deplin cerințele stricte pe care le presupune construirea unui spital de asemenea dimensiuni. E un mare pas înainte pentru sănătatea copiilor, pentru calitatea actului medical și condițiile de lucru oferite personalului sanitar, pentru confortul micilor pacienți și al părinților. Mulțumesc, încă o dată, domnului rector Cătoi, pentru sprijinul acordat”.
Pe terenul în suprafață de 169.700 mp Consiliul Județean Cluj va edifica cel mai modern spital pediatric din România, conceput în sistem monobloc. În cadrul acestuia vor fi reunite toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele.
Realizarea noului Spital pentru copii în sistem monobloc va genera numeroase beneficii legate, în principal, de eficientizarea colaborării între secții și în relația cu laboratorul, cu o funcționalitate net superioară, reducerea cheltuielilor de funcționare, sporirea controlului și o supraveghere sporită a secțiilor, scăderea numărului de infecții nosocomiale ca urmare a realizării de blocuri operatorii cu săli de operații de dimensiuni și utilități corespunzătoare, ușurarea accesului pentru pacienți și evitarea situațiilor de confuzie referitoare la locația exactă a secției vizate, etc.

Leave A Comment

%d bloggers like this: