Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice pentru JO 2020 se va desfasura fara spectatori, anunta organizatorii

March 11, 2020
516 Views

 

Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice pentru JO 2020 de la Tokyo, programată joi la Olympia, în Grecia, se va desfăşura fără spectatori, după mai bine de 35 de ani, după ce organizatorii au introdus măsuri stricte de protecţie împotriva epidemiei de coronavirus, informează Reuters.

Este pentru prima oară de la Jocurile Olimpice din 1984, desfăşurate la Los Angeles (SUA), când această ceremonie tradiţională se va derula fără spectatori, a căror prezenţă va fi interzisă şi la repetiţia generală de miercuri.

Mult-aşteptatul eveniment al aprinderii flăcării olimpice, care se face atât pentru Jocurile de vară, cât şi pentru cele de iarnă, atrage în general mii de spectatori, din Grecia şi din străinătate.

“Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice se va face fără prezenţa spectatorilor şi cu doar 100 de invitaţi şi oaspeţi acreditaţi”, a precizat Comitetul olimpic grec într-un comunicat, precizând totodată că “repetiţia generală din 11 martie va fi închisă spectatorilor şi presei”.

…..

Primarul Olympiei i-a scris, de altfel, preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, propunându-i amânarea ceremoniei până în luna mai.

AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: