Noi măsuri instituite de Guvern (CSSU), pentru prevenirea infectiei cu Coronavirus:

Noi măsuri instituite de Guvern (CSSU), pentru prevenirea infectiei cu Coronavirus:

⛔️Suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar, începând din 11 martie și până în 22 martie, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației.

⛔️Suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele din și spre Italia, din 10 martie ora 12.00 până în 31 martie ora 12.00.‼️Operatorii de transport rutier care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia către România că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României și își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declarații pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz.

⛔️Suspendarea sau interzicerea introducerii de către operatorii feroviari de transport călători de noi trenuri directe spre și din Italia începând din 12 martie, ora 12.00 până la 31 martie, ora 12.00. ‼️Operatorii feroviari au obligația de a afișa la bordul trenurilor și de a distribui materiale tipărite faptul că cetățenii români care se vor îmbarca în Italia vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României și își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declarații pe propria răspundere la urcarea în tren. ‼️Operatorii feroviari au obligația de a înștiința cetățenii străini că nu li se va permite trecerea frontierei dacă vin cu escală din Italia.

⛔️Sistarea programelor de studii privind schimbul de experienţă până la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire dacă acestea nu au fost începute până acum.

🆘Instituirea obligației pentru unitățile de alimentație publică (hipermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine de cartier, etc.) de a lua măsuri: dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse (ex. cărucioare, balustrade, coșuri de cumpărături, clanțe de la uși, butoane de la lifturi, grupuri sanitare, etc.); instituirea de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane, în special în zona caselor de marcat, în toate spațiile comerciale. ‼️Măsurile se vor implementa în termen de 48 de ore de la adoptarea deciziei.

⛔️Suspendarea până la 31 martie a stagiilor în spitale pentru cursanții şcolilor postliceale sanitare.

🛑Se aprobă desfăşurarea reuniunilor cu un număr de sub 200 de persoane fără avizul Direcției de Sănătate Publică.

Obligarea furnizorilor publici și privați de transport de persoane la dezinfectarea frecventă a spațiului (ex. bare de susținere, uși, scaune, etc.), de preferat la finalizarea traseului.

Obligarea tuturor instituțiilor publice și private de a asigura la toalete materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape de hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecția frecventă a clanțelor ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (mese de conferință, birouri, balustrade, butoane de la lifturi, etc).

Transmiterea de circulare către toate instituțiile publice și private în vederea analizării posibilității desfășurării muncii la domiciliu pentru o parte din personal, acolo unde este posibil.

Autoritățile cu responsabilități în gestionarea riscului manifestat de virus intensifică acțiunile preventive în spațiile publice cu aflux de persoane (gări, autogări, târguri, piețe, etc.) în vederea conștientizării populației cu privire la importanța respectării măsurilor de sănătate publică.

Leave A Comment

%d bloggers like this: