COVID-19: Şcolile se închid timp de o săptămână, începând de miercuri

Şcolile din toată ţara vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, timp de o săptămână . Perioada va fi prelungită dacă va fi nevoie. Decizia premierului Ludovic Orban vine la propunerea reprezentanţilor Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat, preşedinte al Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, a înaintat Guvernului mai multe propuneri pentru gestionarea situaţiei în ceea ce priveşte coronavirul în România.

Potrivit reprezentanţilor Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, cele 10 persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) şi internate în spitale de boli infecţioase din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Craiova au o starea generală de sănătate bună, iar pacienţii în vârstă şi care au boli cronice sunt monitorizaţi cu atenţie.

Până astăzi, 9 martie, la nivel naţional au fost confirmate 15 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 15 cetăţeni care au contactat virusul, 5 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

….

Măsuri sunt propuse şi în ceea ce priveşte magazile din România. „Se propune, spre aprobarea CNSSU, instituirea obligaţiei pentru unităţile de alimentaţie publică (ex. hyper-market, super market, market, magazine de cartier etc) de a lua măsuri în privinţa: dezinfecţia frecventă a suprafeţelor expuse (ex. cărucioare, coşuri de cumpărături, clanţe de la uşi, butoane de la lifturi etc.), în special în zona caselor de marcat; – instituirea de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spaţiile comerciale.” Una dintre recomandări e aceea ca organizatorii de evenimente cultural-artistice să asigure condiţii optime. Mai exact, să fie asigurată o distanţă mai mare între 2 spectatori, prin vânzarea unui număr mai mic de bilete, dezinfecţia freventă a suprafeţelor.

Leave A Comment

%d bloggers like this: