Răceala în sezonul rece: cum o tratăm cu ajutorul homeopatiei?

March 8, 2020
349 Views

Homeopatia se bazează pe capacitatea organismului de a se autovindeca. De aceea, în homeopatie, anamneza este foarte importantă. Avem patologii care necesită un diagnostic rapid, unde medicul caută să desluşească acele simptome care definesc cât mai bine boala acută.

“Într-o răceală, medicul homeopat va încerca mai întâi să afle factorul declanşator (expunere la ploaie, vânt, frig) şi cum a debutat. Va culege date despre febră (oră, moment al zilei, debut brusc sau nu, febră generalizată sau localizată central cu extremităţi reci), aspectul şi starea generală a copilului (tegumente palide sau roşii, transpirate sau nu, copil moleşit sau, din contră), sete sau lipsa ei, dureri (localizare, durată, intensitate). Acestea sunt câteva elemente importante făra de care este greu de pus un diagnostic şi, implicit, să recomanzi un remediu”, spune Dr. Dragoş Peteu, medic homeopat, membru al Societăţii Române de Homeopatie.

Ce poate trata homeopatia?
Răceli, gripe, cistite (infecţii joase de tract urinar), laringite, angine acute, bronşite şi pneumonii, otite externe sau medii, sunt câteva exemple de îmbolnăviri care pot beneficia de tratament homeopat. Lor li se alătură varicela, pojarul, oreionul, herpesul, alte câteva afecţiuni acute în care vindecarea poate fi obţinută cu remedii homeopate.

Remedii utile pentru situaţii acute
-Pulsatilla: pojar, răceli, otite, cistite
-Rhus-toxicodendron: varicela, răceli (expunere la frig umed), herpes
-Gelsemium: răceli, gripe cu frisoane puternice
-Belladonna: angine acute, răceli cu febră mare şi înroşirea tegumentelor/mucoaselor, piele uscată şi fără sete
-Aconitum: gripe, răceli, (după expunere la frig uscat) cu febră instalată brusc (mai ales la miezul nopţii), tegumente palide
-Sepia: herpes, cistite
-Eupatorium-perfoliatum: răceli, gripe unde pe prim plan este durerea musculoscheletală
-Phosphorus: răceli, laringte, sângerări
-Arnica: traumatisme închise, contuzii, hematoame, luxaţii, entorse
-Symphytum: fracturi osoase, traumatisme ale globilor homeop
-Hypericum: traumatisme nervi şi zone bogat inervate (degete, mâini, coccis)

Tratamentul homeopathic
Principiul similitudinii din homeopatie se aplică atât în situaţiile cronice, cât şi în cele acute. Un remediu care a fost ales în concordanţa cu acesta va duce la vindecare rapidă şi la restabilirea stării de sănătate”, punctează Dr. Dragoş Peteu, medic homeopat, membru al Societăţii Române de Homeopatie.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: