Prognoza meteo: Vreme anormală în România. Ce anunţă meteorologii până pe 16 aprilie, unde vin fenomene de iarnă

March 8, 2020
398 Views

Vremea continuă să se încălzează anormal pentru data din calendar. În următoarea lună, conform prognozei meteorologilor sunt aşteptate temperaturi neobişnuit de ridicate. Nici de ploi nu vom scăpa prea curând, iar la munte se vor semnala trecător lapoviţe şi ninsori.

…..

Săptămâna 09.03.2020 – 16.03.2020
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în extremitatea nordică a teritoriului. În rest cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 16.03.2020 – 23.03.2020
Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în regiunile estice şi sudice, dar mai ales în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 23.03.2020 – 30.03.2020
Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi uşor deficitar în regiunile intracarpatice şi apropiat de cel normal pentru această perioadă în rest.

Săptămâna 30.03.2020 – 06.04.2020
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile intracarpatice şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Leave A Comment

%d bloggers like this: