Preşedintele Klaus Iohannis : Daca avem asteptari ca in Brazilia sa nu se taie paduri, atunci trebuie sa dam noi un exemplu

March 7, 2020
413 Views


Preşedintele Klaus Iohannis, prezent vineri la evenimentul de lansare a campaniei “O pădure cât o ţară”, desfăşurat la Ulieşti (Dâmboviţa), a apreciat că România trebuie să îşi sporească suprafaţa împădurită, oferind astfel un exemplu, inclusiv în contextul discuţiilor despre pădurile din zona Amazonului.

“În comparaţie cu ce au alte ţări europene, suntem cam la medie. Însă eu îmi doresc foarte mult să trecem de această medie şi, mie, 26,5% din suprafaţa României mi se pare o pornire rezonabilă, dar după părerea mea trebuie să creştem foarte mult această suprafaţă. Vedeţi că există în plan global diferite discuţii, care, sigur, sunt şi importante, şi interesante. De exemplu, se discută extrem de mult despre pădurile din zona Amazonului. Dar se discută, global, relativ puţin despre pădurile din Europa. Dacă noi avem aşteptarea ca în Brazilia să nu se taie pădurile, atunci evident că trebuie să dăm noi un exemplu şi să nu tăiem ilegal noi la noi acasă şi dacă vrem să avem păduri, să plantăm noi la noi acasă. În acest fel putem realmente să prevenim încălzirea climatică”, a arătat preşedintele într-o declaraţie acordată presei.

Întrebat dacă pădurile reprezintă “o chestiune de siguranţă naţională”, preşedintele a replicat că acestea sunt “o chestiune de suflet naţional”.

“Eu cred că pădurile sunt o chestiune de suflet naţional şi de aceea sunt foarte încrezător că vom reuşi să schimbăm lucrurile în bine”, a spus el.

Preşedintele a plantat mai mulţi puieţi de stejar în cadrul evenimentului de la Ulieşti. Pentru primul dintre aceştia a primit de la ministrul Mediului, Costel Alexe, un tablou reprezentând un stejar, pe care sunt trecute însă şi coordonatele GPS ale puietului, astfel încât să îi poată urmări evoluţia de-a lungul timpului. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: