Asa NU ! Deseuri din ITALIA aduse la Cluj pentru a fi arse de RADP Cluj-Napoca in statia de piroliza .

March 7, 2020
2,498 Views

Mai multe tone de deșeuri din plastic sunt depozitate pe platforma RADP Cluj Napoca în contextul unui scandal internațional în care mafia italiană a trimis deșeuri în România.

Circa 7.000 de metri cubi de deşeuri de plastic sortate sunt depozitaţi pe platforma depozitului de la Pata Rât al Regiei de Administrare a Domeniului Public (RADP) din Cluj-Napoca. Deşeurile au fost împachetate sub formă de baloţi compacţi, fapt care sugerează faptul că gunoiul a fost transportat cu camioane din alte zone, deci nu provine din judeţul Cluj. Aşa cum se poate vedea în fotografiile care au intrat în posesia reporterilor „Adevărul”, deşeurile au inscripţii în limba italiană, fapt care sugerează că ar proveni din peninsulă. Mai mult, locuitorii din zonă confirmă că aceste deşeuri au fost aduse cu camioanele, începând cu luna septembrie 2019. Aceeaşi sursă susţine că aceste deşeuri au fost duse să fie arse în staţia de piroliză din apropiere, arată adevarul.ro.

Deşeurile aduse din Italia au constituit obiectul unei anchete demarate de Garda de Mediu Bihor, întinsă pe aproape o jumătate de an şi făcută publică zilele trecute, care a relevat că două firme din judeţ au adus, în mod ilegal, în 2019, peste 700 de tone de deşeuri rezultate din hârtie, cartoane, textile sau cauciuc. Este vorba despre Intrarom Service, firmă la care bihoreanca Trifa Solonca este unică proprietară, şi Gaz&Oil Gross Group, firmă în care aceasta s-a asociat cu în care s-a asociat cu un anume Adrian Grossu. În total, după cum au stabilit comisarii Gărzii de Mediu, cele două firme au adus în România 38 de transporturi de deşeuri, toate din Italia, camioanele trecând graniţa prin punctele de trecere ale frontierei Borş şi Nădlac, sub pretextul că se află în tranzit ori au ca destinaţie o societate de valorificare (adică cele care deţin incineratoare şi instalaţii pentru reciclarea deşeurilor şi transformarea acestora în materie primă). În realitate, deşeurile – hârtie, cartoane, textile sau cauciuc – au fost ascunse în în grajdurile părăsite ale unor foste Cooperative Agricole de Producţie (CAP) din satele Ineu şi Vadu Crişului, unde au şi fost găsite, în final, de comisarii Gărzii de Mediu Bihor.    La începutul lunii februarie, comisarii Gărzii de Mediu au depus prima sesizare penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor împotriva unei firme care a fost şi sancţionată cu 60.000 de lei, amenda maximă, pentru desfăşurarea de activitate fără autorizaţie de mediu, colectare şi depozitare deşeuri.

Bihoreanca Trifa Solonca este asociată într-o altă firmă, Ikosro SRL din Oradea, cu  Caserta Antonio, Monna Gianni,  Marraffa Giuseppe Antonio,  persoane implicate în afaceri ilegale cu deşeuri în Italia, în aşa-zisă mafie a deşeurilor din peninsulă. Articole despre mafia italiană a deşeurilor au apărut în numeroase articole din presa italiană. Vezi aici, aici şi aici.   În 2016, în regiunea Campania din Italia s-a demarat megaoperaţiunea de eliminare a celor 5,6 milioane de baloturi de gunoi (aşa numitele ecoballe), acumulate în diferite situri de stocare cu ocazia crizelor gunoaielor din anii trecuţi. În total guvernul italian a alocat 450 de milioane de euro pentru eliminarea deşeurilor. Încărcăturile au fost duse în Spania, Portugalia şi România de această operaţiune”, scria Corriere della Sera, ediţia din Napoli în 2016. În operaţiunea de eliminare a deşeurilor „ecoballe” din Italia a fost implicată şi mafia. eci Gunoaiele italienilor au venit pe ascuns de ani de zile în România prin firme fantomă, cum e şi cea a lui Trifa.

1 Comments

  1. Ioonut Paveln said: "Romania e invadata de gunoi italian cu COVID-19, sau va imaginati ca tot gunoiul a fost intai dezinfectat. Inconstienta totala pentru un pumn de bani. E atentat la siguranta nationala, nu ar trebui sa se pedepseasca cu un glont in cap? Sau siguranta nationala e o gluma de care sa isi bata joc si sa profite oricine vrea?".

Leave A Comment

%d bloggers like this: