Unde vrea să facă TIŞE spital pediatric monobloc dupa renunţarea de al construi pe terenul Primariei Cluj

March 5, 2020
329 Views

 Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de Hotărâre a Consiliului Județean Cluj care are ca obiect preluarea unui teren aflat în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară – U.S.A.M.V. cu suprafața de circa 16 hectare în zona Becaș, având ca destinație noul Spital Pediatric Monobloc, respectiv transferul unui teren cu imobile din proprietatea județului Cluj în proprietatea Statului și ulterior în proprietatea U.S.A.M.V, teren și imobilele care actualmente sunt ocupate de Spitalul Pediatric de pe strada Moților nr. 66 – 68. Acestea urmează a fi predate U.S.A.M.V. imediat după eliberarea lor ca urmare a finalizării construcției noului Spital Pediatric Monobloc.

Acest pas concret este vital și urmărește o viziune de dezvoltare a serviciilor medicale de pediatrie pentru următorii 50 de ani, servicii moderne, integrate, de care vor beneficia copiii din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj și zonele învecinate.

Proiectul este inițiat în urma discuțiilor purtate în ultimele luni de către Președintele Consiliului Județean și Rectorul U.S.A.M.V., domnul profesor Cornel Cătoi. Universitatea a exprimat disponibilitatea de a oferi Consiliului Județean Cluj acordul pentru transferul terenului din proprietatea Statului român, în proprietatea județului, acesta fiind un acord esențial, fapt pentru care adresăm mulțumiri U.S.A.M.V. și domnului Rector Cătoi.

În vederea aprobării documentelor necesare obținerii terenului în cauză, Președintele Consiliului Județean a convocat o ședință extraordinară care se va desfășura vineri, 13 martie, a.c.

Etapa următoare prevede ca, în regim de urgență, să fie inițiată procedura legislativă prin care terenul destinat noului Spital Pediatric Monobloc să treacă în proprietatea județului Cluj.

update

Alin Tişe a mai incercat sa construiasca Spitalul monobloc pe un teren al Primariai Cluj , dar costurile pentru consolidarea terenului se ridicau la 40 milioane euro, renuntând la proiect pe acest teren

Leave A Comment

%d bloggers like this: