Dacia a prezentat primul său model electric. Cum arată și cât va costa

March 5, 2020
299 Views

Dacia a prezentat marți primul său model de mașină electrică, compania anunțând evenimentul luni, printr-un mesaj postat pe contul de Facebook: „r-EV-oluția Dacia începe mâine”.
Compania anunța în urmă cu două săptămâni că va prezenta, în premieră mondială, cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață, în data de 3 martie. Prezentarea urma să aibă loc în cadrul Salonului auto de la Geneva, care a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus.

Acum, prezentarea modelului electric al Dacia, care se numește Dacia Spring, s-a făcut pe Facebook, așa cum au făcut și alte companii auto care urmau să-și prezinte noutățile la Salonul de la Geneva.

Dacia Spring, care are la bază modelul K-ZE al Renault, va fi cea mai ieftină mașină electrică din Europa, prețul fiind estimat de specialiști la până în 20.000 de euro.

Detaliile modelului Dacia Spring electric

Detaliile despre primul model electric al Dacia au fost furnizate de companie într-un comunicat:

„Dacia Spring electric se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabilă, accesibilă tuturor, respectând valorile și filozofia mărcii Dacia.

Acest showcar prefigurează un model de segment mini cu 5 uși și 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică.

Spațios, vehiculul afișează atributele recunoscute ale mărcii : simplitate, robustețe și accesibilitate.

Ușoară și compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane.

Modelul de serie va fi disponibil în 2021.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: