Romania are cele mai aglomerate locuinte din UE: Comparatii si observatii

March 4, 2020
312 Views

 

 

Romania este campioana europeana a supraaglomerarii locuintelor in care locuiesc cetatenii proprii, conform datelor publicate de Eurostat.

Cu un procentaj de 47% calculat pe cele mai recente date disponibile (2018), ne-am situat la acest indicator important pentru calitatea vietii peste Bulgaria (44%), Letonia (42%) si Croatia (41%).

Pentru referinta, mentionam ca media UE in aceasta privinta a fost de doar 17%, iar statele cele mai performante in materie de spatiu de locuit sunt Irlanda (cu doar 1% rata de supraaglomerare) si Cipru (2%).

De fapt, statistica a fost prezentata de Eurostat pentru a arata nu atat diferentele dintre tari, cat diferentele pe categorii de cetateni, valorile crescute pentru cei care provin din alta tara membra si inca si mai mari in cazul celor care sunt non-UE.

Alaturi de Slovacia, Romania nu a oferit date in aceasta privinta, probabil din cauza faptului ca numarul celor in cauza este inca relativ redus.

Nota metodologica

Supraaglomerarea (“overcrowding” in lb. engleza) apare, potrivit definitiei agreate de Eurostat pentru toate statele membre ale Uniunii, atunci cand nu exista:

-o camera pentru intreaga gospodarie
-o camera pentru un cuplu intr-o gospodarie
-o camera pentru fiecare persoana cu varsta de cel putin 18 ani
-o camera pentru fiecare doua persoane de acelasi sex cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani
-o camera pentru fiecare doua persoane cu varsta sub 12 ani

…..

Foto : www.ec.europa.eu

Leave A Comment

%d bloggers like this: