România, pe locul 7 în Europa în topul vulnerabilităţii în faţa atacurilor cibernetice

March 2, 2020
383 Views

Severitatea atacurilor cibernetice a devenit din ce în ce mai intensă în ultimii ani, iar România nu este ocolită de hackeri. De altfel, ţara noastră se situează pe locul 7 în Europa într-un clasament al celor mai nesigure state în faţa atacurilor cibernetice, potrivit unui studiu realizat de Specops Software. În total, România a fost ţinta a 6,24% dintre atacurile din Europa.

Pentru a afla care sunt statele cele mai nesigure pentru cetăţeni, Specops Software a calculat în ce țară este cel mai probabil să se confrunte cu infracțiuni informatice, analizând procentul de atacuri ale furnizorilor de cloud asupra Azure și procentul lunar de mașini care au s-au confruntat cu atacuri, precum minarea de criptomonede, malware și ransomware.

Astfel, cele mai vulnerabile ţări sunt: Olanda, Bulgaria, Belarus, Ucraina, Bosnia şi Herţegovina, Lituania, România, Franţa, Ungaria şi Croaţia.

La polul opus, cele mai sigure ţări sunt: Irlanda, Norvegia, Danemarca, Elveţia, Islanda, Suedia, Belgia, Luxemburg, Cehia şi Finlanda.

Studiul merge şi mai departe şi analizează ţările cu cel mai mare risc să aibă un atac al serviciilor de cloud. Olanda a avut anul trecut cel mai mare număr de atacuri legate de furnizorii de cloud. Astfel, 16,28% din conturile Azure s-au confruntat cu atacuri între ianuarie 2019 și octombrie 2019. Urmează îndeaproape Bulgaria (11,68%). Alte țări cu un număr mare de atacuri cloud au fost Franța (2,73%), Regatul Unit (2,02%) și Finlanda (1,72%). Din acest punct de vedere, România stă bine şi nu a fost inclusă în clasament.

Dar, ţara noastră ocupă locul 6 în topul ţărilor expuse la minarea de criptomonede, imediat după Bulgaria. Pe primul loc se afla Belarus, urmată de Ucraina, iar pe ultimul loc se găseşte Letonia.

În cazul riscurilor de malware, România ocupă locul 4 după Belarus, Ucraina şi Bosnia şi Herţegovina.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: