Prefect Mircea Abrudean -Barbatul cu CORONAVIRUS din Baia Mare , are 45 de ani si este internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, prin transfer de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Baia Mare.

February 29, 2020
607 Views

Prefectul, Mircea Abrudean, împreună cu dr. Violeta Briciu – Director medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și dr. Mihai Moisescu – Director al Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, au susținut astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia au prezentat situația actualizată privind evoluția noului Coronavirus (COVID-19) la nivelul județului Cluj, cât și informații medicale corecte și complete despre acest virus.

S-a comunicat faptul că se mențin toate măsurile aplicate persoanelor care ajung din zonele de risc pe aeroportul din Cluj-Napoca. Totodată, s-a precizat că au fost identificate în județ 6 locații pentru carantină, cu un număr de 197 de locuri, care îndeplinesc cerințele igienico-sanitare, putând fi utilizate în cazul în care situația o va impune. În cursul zilei de ieri au ajuns în Cluj-Napoca 100 de kituri de testare a virusului, astfel că nu va mai fi necesar ca probele să fie transmise la București, iar rezultatele testelor se obțin în aproximativ  6-7 ore. Doamna doctor Briciu a explicat simptomatologia acestui virus și procedura complexă care se efectuează pentru a determina infectarea unei persoane cu acest virus.

În contextul actualizării numărului de cazuri de infecție cu Coronavirus confirmate, după conferința de presă susținută la orele 13.30, s-au oferit informații referitoare la cazul persoanei din județul Maramureș, internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, prin transfer de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Baia Mare.

Acesta este un bărbat de 45 de ani, care vine din zona din afara definiției de caz, în afara zonelor din Italia carantinate sau cele care se află în prezent în definiție, fiind una dintre cele 2 persoane pentru care se aștepta rezultatul infecției cu Coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Conform buletinului de analize medicale efectuate la Timișoara, s-a confirmat infectarea cu Coronavirus. Același rezultat pozitiv, a fost confirmat și în urma analizelor efectuate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Încă din momentul transferului de la Baia Mare, s-a urmat cu strictețe protocolul prevăzut în aceste situații, astfel că nu a existat contact cu cazul, cu excepția echipei medicale special pregătite pentru transportul în siguranță și intervenția specifică. De asemenea, persoana a fost internată în secția clinică, pe circuitul separat de preluare.

Diagnosticul pacientului este de pneumonie interstițială, cu manifestări de astenie și dificultăți respiratorii ușoare la efort, în cazul deplasării. Starea generală de sănătate este relativ bună, fără elemente de gravitate.

Leave A Comment

%d bloggers like this: