Luăm sau nu vitamine la început de primăvară? Răspunde dr. Tatiana Popescu, medic de familie

February 29, 2020
303 Views

Se vorbeşte mult despre vitamine astăzi – despre importanţa lor, dar pe de altă parte avem pe rafturi alimente, fructe, legume proaspete tot anul. Este nevoie să suplimentăm alimentaţia cu vitamine concepute în laboratoare de chimie? Vine cu lămuriri medicul de familie Tatiana Popescu.

Indiferent de cât de multă teorie despre alimentaţia sănătătoasă am şti, trebuie să recunoaştem că în lunile de iarnă şi în primele două luni de primăvară nu prea reuşim să bifăm la capitolul alimentaţie echilibrată. Dr. Tatiana Popescu explică ”Câteva luni pe an, multe dintre alimente sunt conservate. Iar în cazul majorităţii vitaminelor vorbim de un aport exogen din fructe şi legume proaspete.”

Ce este de făcut pentru a evita carenţele de vitamine?

”Pentru a preveni carenţa de vitamine este bine ca şi în sezonul rece alimentaţia zilnică să conţină cât mai multe fructe neconservate” este de părere medicul. Nu se recomandă suplimentele alimentare fără consultul unui medic înainte.

Ce fructe sunt recomandate?
Trebuie să recunoaştem oferta de fructe este variată şi vine din toată lumea. Ce am putea pune în coşul de cumpărături împăcaţi? ”Citrice, mere, pere” a încheiat medicul de familie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: