197 de locuri pregătite la Cluj pentru eventuale cazuri de coronavirus

February 26, 2020
271 Views

În Cluj-Napoca au fost pregătite 197 de paturi de spital pentru plasarea în carantină a unor eventuali suspecți de infecție cu noul coronavirus. Printre spațiile pregătite se află și clădirea Clinicii de Medicină a Muncii, a confirmat pentru G4Media prefectul de Cluj, Mircea Abrudean. Aceste 197 de locuri sunt pregătite pentru carantină, în timp ce la Spitalul de Boli Infecțioase există nouă locuri de izolare, pentru eventuali suspecți de infectare.

El a evitat să spună care sunt celelalte spații luate în calcul, spunând că aceste informații nu sunt publice și ar putea crea reacții de panică.

„Clinica de Medicina Muncii urma să fie evacuată oricum, pentru lucrările de renovare și modernizare care au loc acolo. Există locuri identificate, cu o capacitate totală de 197 de locuri”, a precizat prefectul.

„Repet, vorbim doar de cazuri potențiale. În carantină vor intra doar cei care vin din cele 11 localități afectate din Italia. Posibilitatea ca ei să vină este extrem de mică, fiindcă, teoretic, fiind în carantină acolo, nu ar trebui să poată părăsi localitatea”, a mai spus prefectul.

Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca este a doua cea mai mare poartă aeriană a României. Săptămânal, aici aterizează peste 2000 de persoane care vin din Italia. În contextul infecției cu coronavirus din Italia, vechiul terminal al aeroportului a fost reactivat și dedicat exclusiv curselor dinspre peninsula italiană. S-a amenajat inclusiv un punct de trecere a frontierei, cu gherete pentru controlul pașapoartelor, iar pasagerii completează chestionarele din avion, iar apoi se efectuează un control medical la aterizare.

Foto : Dan Bodea

Leave A Comment

%d bloggers like this: