Inspecțiile fiscale vor viza din ce în ce mai mult persoanele fizice. Orice bun, venit, cheltuială care vă este solicitată de Fisc trebuie să aibă în spate documentația

February 25, 2020
299 Views

Anticipăm că inspecțiile fiscale, realizate de ANAF, vor viza din ce în cel mai mult persoanele fizice, indiferent dacă acestea se află în categoria de venituri și averi mari sau nu, a declarat Irina Nistor, director PwC România, într-o conferință de specialitate.
„De complexitatea cazului depinde cât de anevoiasă devine o altă declarație despre care nu știu câți dintre dvs. ați auzit, pentru că ea nu este solicitată decât în cadrul unei inspecții, anume „Declarația de patrimoniu și venituri”. Este o Declarație stufoasă de 16 pagini care trebuie documentată temeinic”, spune ea.

Orice bun, venit, cheltuială care vă este solicitată a fi completată trebuie să aibă în spate documentația.

„Noi considerăm că atâta timp cât există o evidență foarte clară la nivelul persoanei fizice, deși poate nu suntem obișnuiți să ne ținem o situație a veniturilor și a cheltuielilor, trebuie să ne obișnuim să facem acest lucru pentru că o evidență clară ne ajută să trecem cu bine peste o inspecție fiscală”, a afirmat Irina Nistor.

În continuare recomandăm conformarea voluntară. Trebuie să țineți cont că ea nu ne salvează de inspecția fiscală, dar ne poate ajuta în finalizarea ei repede și bine.

Leave A Comment

%d bloggers like this: