Cum să achiţi pentru a ”plăti” cel mai puţin. Cash, debit sau credit? Ce ar trebui să folosim pentru cumpărăturile zilnice?

February 24, 2020
255 Views

Cu atât de multe avantaje şi beneficii, cardurile de credit pot fi cea mai logică soluţie din punct de vedere financiar pentru majoritatea tipurilor de cumpărături, însă cardurile de debit şi cash-ul nu pot fi excluse definitiv din ecuaţie, potrivit unui studiu realizat pentru CNBC de Rod Griffin, senior director al departamentului de educare a consumatorilor din cadrul companiei Experian.

Când folosim cardurile de credit
Griffin spune că, dacă folosim un card de credit, ar trebui să ne punem următoarele întrebări: „Folosesc cardul de credit drept o sursă adiţională de venit?” şi „Folosesc cardul de credit pentru a mă bucura şi de alte oportunităţi financiare?”.

Dacă îţi foloseşti cardul de credit data viitoare când îţi umpli rezervorul şi dai o fugă până la supermarket, iar apoi plăteşti diferenţa la finalul lunii, te poţi bucura de avantaje. Dar dacă întârzii cu plata, ai putea să te trezeşti într-o situaţie pe care ai fi vrut să o eviţi prin orice mijloace.

Cardurile de credit oferă o serie de avantaje în ceea ce priveşte securitatea şi protecţia pe care cardurile de debit nu le pot oferi, cu atât mai mult când alegem să plecăm în concediu.

Dar „cardurile de credit nu sunt pentru toată lumea”
În final, metoda de plată pe care o alegi depinde de personalitatea pe care o ai şi de cum vei dori să îţi cheltui banii. De vreme ce cardurile de credit au devenit cea mai mare sursă de datorii pentru mileniali, este important să ştii ce îţi poţi permite cu adevărat înainte să faci o achiziţie.

„Am spus întotdeauna că nu toată lumea ar trebui să aibă un card de credit. Totul depinde de cum îţi gestionezi banii, de relaţia pe care o ai cu banii şi de abilitatea de a rezista impulsurilor de a cumpăra ceva scump”, spune Griffin.

Când folosim cardurile de debit

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: