Presedintele Klaus Iohannis spune ca PNDL nu trebuie in niciun caz desfiintat, doar regandit dupa plecarea PSD de la guvernare

February 18, 2020
323 Views

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) trebuie reconfigurat si in niciun caz desfiintat, astfel incat sa fie transparentizate si bine gestionate fondurile publice.

“Am sustinut, in repetate randuri, ca dezvoltarea comunitatilor locale nu poate fi realizata in absenta fondurilor, care nu doar ca trebuie sa fie suficiente pentru a acoperi nevoile de pe plan local, ci trebuie sa aiba si o alocare predictibila. Exemplul ultimilor ani ne-a aratat ce rezultate dezastruoase se pot genera prin politici care nu tin cont de aceste premise esentiale.

Bugete construite nerealist, ignorarea unor reguli elementare privind finantele publice, subfinantarea cronica a necesarului de investitii, fonduri alocate dupa bunul plac al puternicilor zilei, toate aceste practici au blocat pur si simplu dezvoltarea comunitatilor”, a afirmat Klaus Iohannis, luni, la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania.

Seful statului a adaugat ca perioada dilentatismului si incompetentei Guvernului PSD s-a incheiat.

“Acea perioada, marcata de incompetenta si diletantism, s-a incheiat, in sfarsit. Actualul Guvern nu doar ca a crescut alocarile pentru acest an, dar are, ca prioritati, dezvoltarea rurala, sprijinirea comunitatilor locale prin programe finantate atat de la bugetul de stat, cat si din fonduri europene, modernizarea si eficientizarea administratiei publice locale. Eu sunt sigur ca procesul de reformare si modernizare va intra in linie dreapta imediat ce vom avea o majoritate parlamentara care sa reflecte vointa cetatenilor si imi doresc ca acest lucru sa se intample cat mai repede”, a completat Iohannis.

Presedintele Romaniei a mai spus ca a sustinut intotdeauna reformarea si modernizarea administratiei locale.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: