„Tradiții clujene de Dragobete”, 20 februarie la Casa de Cultura a Studentilor “Dumitru Fărcaș””

February 15, 2020
545 Views

Cele mai frumoase cântece de dragoste din folclorul românesc vor răsuna joi, 20 februarie 2020, de la ora 18:00, pe scena Casei de Cultură Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, în cadrul spectacolului extraordinar „Tradiții clujene de Dragobete”.

Evenimentul, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, președinte Alin Tișe, aduce în fața publicului clujean cântăreți tineri și consacrați: Luana Vârjan, Alexandru Filip, Denisa Perde, Radu Lazăr, Cătălina Rotaru, Adriana Anghel, Raul Oltean, Amalia Chiper Iurian, Mihai Trif, Florin Bota, Marinela Zegrean Istici și Constantin Istici, Mariana Morcan, Ovidiu Purdea Someș și Adriana Irimieș, acompaniați de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a C.J.C.P.C.T. Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș.

Invitați speciali: Cristian Fodor, Valeria și Traian Ilea și Mariana Anghel.

Spectatorii se vor putea bucura și de jocuri populare, prezentate de jucăușii Școlii de dans tradițional românesc „Camelia și Ion Motoc” din Cluj-Napoca. Totodată, un obicei de nuntă din satul tradițional va fi prezentat în fața publicului de Grupul de datini și tradiții al sătenilor din Negreni, județul Cluj.

Spectacolul va fi prezentat de Grigore Sâmboan.

Leave A Comment

%d bloggers like this: