Prognoza meteo: Vremea o ia razna din nou. Ce se anunţă în următoarele zile

February 10, 2020
371 Views

După un episod cu fenomene extreme şi ger cumplit, vremea se îndreaptă şi aşa se va menţine până la sfârşitul lunii februarie. De luni, meteorologii anunţă valori termice în creştere, care vor atinge 12 grade Celsius în sud-estul ţării. Şi ploile vor apărea în următoarele zile în majoritatea regiunilor, însă vor fi slabe cantitativ.

…..

Estimarea meteorologilor pentru intervalul 10 februarie-9 martie:

Săptămâna 10.02.2020 – 17.02.2020
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile nord-estice şi în sud-vestul extrem al ţării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul extrem al ţării. În rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, uşor deficitare, local, în regiunile estice şi sud-estice.

Săptămâna 17.02.2020 – 24.02.2020
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă uşor mai pronunţată în nord-estul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Săptămâna 24.02.2020 – 02.03.2020
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi uşor deficitar, în toate regiunile.

Săptămâna 02.03.2020 – 09.03.2020
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile intracarpatice şi în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Leave A Comment

%d bloggers like this: