Prefect Mircea Abrudean – Întâlnire de lucru la Prefectură cu TOȚI avizatorii proiectului Centurii Metropolitane a Clujului (38 km)

În această dimineață prefectul județului Cluj,  Mircea Abrudean a condus reuniunea de lucru privind Centura Metropolitană, la care a participat ,primarul municipiului Cluj-Napoca,  Emil Boc, primarul comunei Floresti, Horia Sulea,împreună cu directorii serviciilor deconcentrate cât și proiectanții proiectului.

În cadrul reuniunii s-a analizat stadiul actual al proiectului precum și documentațiile tehnice pentru obținerea avizelor, insistându-se pe eficientizarea circuitului de avizare.

Prefectul a reamintit că Centura Metropolitană este un proiect prioritar pentru județ și trebuie sprijinit prin toate pârghiile instituționale.

În acest moment sunt emise 14 din cele 32 de avize necesare proiectului de centură.
Scopul acestei întâlniri a fost acela de a urgenta, în limitele legii, obținerea avizelor necesare în vederea utilizării banilor europeni pentru realizarea centurii (150 milioane de euro, termen: 31 decembrie 2023).
În exercițiul financiar 2014-2020, Primăria Cluj-Napoca a pregătit proiecte pentru finanțare din fonduri europene în valoare totală de peste 420 milioane euro – aici fiind inclusă și centura metropolitană.

Mai multe informații:

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a zonelor urbane situate în Zona Metropolitană Cluj prin dezvoltarea unui drum nou de mare capacitate – centura metropolitană – și modernizarea drumurilor de legătură, iar scopul proiectului este îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, respectiv a mobilității populației, bunurilor și serviciilor din județul Cluj.

Prin asumarea de către Primăria Cluj-Napoca  a cheltuielilor necesare realizării studiilor şi documentaţiilor necesare (SF, PUZ și DTAC), proiectul centurii metropolitane a fost deblocat. Primăria Cluj-Napoca a dat Ordinul de începere pentru întocmire SF, PUZ și DTAC pentru proiectul „Drum Transregio Feleac TR35” în octombrie 2018, iar în 2019 s-a predat documentația „Studiul alternativ de traseu”, care a cuprins un număr de 8 variante de traseu studiate.

Varianta finală de traseu a centurii metropolitane poate fi consultată pe site-ul Primăriei ClujNapoca, la secțiunea Administrație/Anunțuri.

În perioada următoare vor fi definitivate studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și DTAC, urmând ca întreaga documentație să fie predată CNAIR în vederea organizării achiziției publice pentru lucrările de proiectare și execuție.

Centura metropolitană are o lungime de 38 de kilometri.

Leave A Comment

%d bloggers like this: