93% dintre romani isi propun ca in 2020 sa fie atenti la propriile nevoi si prioritati (studiu)

February 7, 2020
348 Views

Majoritatea românilor (93%) îşi propun ca în 2020 să fie mai atenţi la propriile nevoi şi priorităţi, iar 81% dintre ei se aşteaptă ca anul acesta să fie mai bun pentru ei comparativ cu precedentul, conform unui studiu global realizat Ipsos, care investighează opiniile cetăţenilor din 33 de state.

Conform sursei citate, 4 din 5 români recunosc că 2019 a fost un an dificil pentru România în general, comparativ cu 65% dintre respondenţii la nivel global care cred acelaşi lucru despre ţara lor.

“Deşi trăim mult mai în prezent faţă de generaţiile anterioare, optimismul românilor se explică şi prin afinitatea acestora pentru acea forţă exterioară, providenţială, care face lucrurile bune să se întâmple. Fie că îi spunem soartă, karma sau Cel de Sus, îi atribuim un scop precis în determinarea calităţii viitorului. Cu alte cuvinte, norocul şi-l face omul cu mâna lui, dar nu singur!”, afirmă Oana Cândescu, Qualitative Research manager la Ipsos România.

Totodată, 93% dintre români îşi propun un 2020 în care să fie mai atenţi la propriile nevoi şi priorităţi, dar şi să investească în relaţia cu cei dragi. Acest procent ne situează pe primele 4 poziţii globale (alături de Peru, China sau Mexic), mult peste media europeană de 65%.

Mai detaşaţi faţă de problemele economiei mondiale, românii îşi menţin tonul pozitiv cu privire la predicţiile pentru 2020. 64% dintre cei intervievaţi sunt de părere că economia mondială înregistrează un trend ascendent. La polul opus se află culturile mai “lucide”, precum francezii, belgienii, suedezii sau japonezii. Ungurii şi polonezii se situează puţin sub media clasamentului, cu un nivel de acord de 48 şi respectiv 44 de procente, mai semnalează studiul.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: