Prognoza meteo: Vreme neobişnuit de caldă. Ce ne aşteaptă în perioada următoare

February 3, 2020
373 Views

Vreme deosebit de caldă în următoarele zile pentru data din calendar. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă temperaturi de luna aprilie în mijlocul iernii. Nici în următoarele săptămâni iarna nu se arată. Până pe 2 martie sunt prognozate valori termice cu mult peste cele normale.
…..
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni:

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

Prognoza meteo săptămâna 03.02.2020 – 10.02.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării dar mai ales în extremitatea sudică a teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte.

Prognoza meteo săptămâna 10.02.2020 – 17.02.2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, cu o abatere pozitivă mai accentuată în cele nord-estice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în regiunile extracarpatice şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Prognoza meteo săptămâna 17.02.2020 – 24.02.2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toată ţara, dar mai ales în extremitatea sudică a ţării şi în nord-estul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare pe întreg teritoriul României.

Prognoza meteo săptămâna 24.02.2020 – 02.03.2020

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată ţara. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general deficitar în toate regiunile.

Leave A Comment

%d bloggers like this: