TOP Cele mai fiabile maşini second-hand aflate pe piaţa europeană. Cât costă reparaţiile şi cât timp pierdeţi în service

February 2, 2020
258 Views

Portalul britanic Motorway a realizat un top al celor mai fiabile maşini second-hand aflate pe piaţa europeană. Ghidul evidenţiază primele două cele mai fiabile maşini pe fiecare segment.

Experţii portalului au dat fiecărei maşini un indice de fiabilitate cotat în funcţie de numărul de intrari în service pentru reparaţii, costurile şi durata acestora. Au mai fost luate în calcul rulajul şi vârsta maşinii. Cu cât indexul este mai mic cu atât maşina este mai rentabilă pentru proprietar.

Cele mai fiabile maşini de oraş

1. Hyundai i10, fabricaţie 2008 – 2013
Cu indice 12, i10 de la Hyundai este una dintre cele mai fiabile maşini din oraş. i10 au în general cam 70.000 de kilometri la bord, iar costul mediu pe reparaţie este echivalentul a 830 de lei. De obicei este vorba de probleme de suspensie, iar reparaţia medie durează sub o oră şi jumătate.

2. Ford Ka, fabricaţie 2009 -2016
O altă surpriză plăcută este Ford Ka de ultima generaţie (indice 17). Modelul înregistrează un cost de reparaţie de echivalent a 970 de lei pentru fiecare defecţiune. Probleme apar la suspensie şi la partea electrică.

Cele mai fiabile maşini mici, segment B

1. VW Polo, fabricaţie 2009 – 2017
VW a fost întotdeauna cunoscut pentru fiabilitatea sa, iar Polo nu face excepţie, cu un indice de 23. Problemele apar la suspensie, la sitemul electric sau la climatizare, iar reparaţiile costă echivalentul a 1.000 de lei şi durează sub o oră şi jumătate.

2. SEAT Ibiza, fabricaţie 2006 – 2009
Bazat pe platforma VW Polo, SEAT Ibiza marchează 24 la indicele de fiabilitate. Are probleme cu suspensiile, cutia de viteze şi sistemul electric, iar reparaţiile costă echivalentul a aproximativ 800 de lei.

Cele mai fiabile maşini coupe
…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: