Exodul masiv al forţei de muncă tinere, lipsa infrastructurii şi birocraţia excesivă , principalele probleme ale antreprenorilor romani

February 2, 2020
245 Views

Exodul masiv al forţei de muncă tinere, lipsa infrastructurii şi birocraţia excesivă s-au numărat printre problemele ridicate de antreprenori la prima şedinţă a boardului Consiliului Naţional a Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) din acest an, invitat special fiind prim-ministrul României, Ludovic Orban, conform unui comunicat al organizaţiei.

În cadrul întâlnirii au fost prezenţi aproximativ 80 de antreprenori, reprezentanţi ai structurilor de IMM-uri din toată ţara, precum si asociaţii membre ale tinerilor antreprenori, femeilor antreprenor, grupuri de acţiune locală sau asociaţii profesionale. Întâlnirea a avut ca scop stabilirea priorităţilor si direcţiilor de acţiune ale anului 2020 pentru mediul de afaceri precum şi identificarea celor mai importante probleme cu care se confruntă antreprenorii din ţară.

Astfel, printre problemele ridicate de către antreprenori s-au numărat următoarele: exodul masiv al forţei de muncă tinere, lipsa infrastructurii ca principal obstacol în dezvoltarea business-urilor, separarea atribuţiilor de control din industria alimentară, reorganizarea administraţiilor portuare, taxarea pe muncă, înfiinţarea unui fond “capital de risc” în vederea finanţării înfiinţării de start-up-uri inovative, birocraţia excesivă sau regândirea structurii anului şcolar şi a vacanţelor în funcţie de necesităţile economice.

“Noi, la Consiliul IMM-urilor suntem foarte atenţi asupra modului în care va arăta România, concentrându-ne mereu pe oferirea de soluţii şi metode concrete de îmbunătăţire a mediului de afaceri. Dialogul social este primul lucru pe care dorim să vi-l transmitem, deoarece, dacă la nivel local şedintele de dialog social au o frecvenţă ridicată, în cadrul ministerelor acestea se convoacă foarte rar. Astfel, ceea ce vă rugăm să transmiteţi în viitoarea şedinţă de guvern şi către ceilalţi colegi din cabinet este obligativitatea întâlnirilor periodice cu mediul de afaceri şi, de asemenea, vă adresăm rugămintea trimiterii problemelor pe care colegii mei le vor susţine, către aceştia”, a declarat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, în deschiderea şedinţei.

…..

Foto : http://cnipmmr.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: