Echipa motorului gratuit de căutare momondo.ro a făcut o listă a celor mai ieftine ţări din Europa pentru călătorii low-budget.

January 25, 2020
334 Views

Nu doar că sunt infinit mai ieftine, dar acestea sunt genul de destinaţii unde localnicii se dau peste cap să-ţi facă şederea cât mai plăcută, unde ai toate şansele să iei un prânz pregătit în bucătăria unei, unde faptul că oamenii nu ştiu prea bine engleză îţi oferă ocazia să înveţi câte ceva în limba locală. Şi astea ar fi doar câteva dintre avantajele călătoriei în cele mai ieftine ţări din Europa.

1. Vacanţă ieftină în Muntenegru
Nici măcar imaginaţia în cea mai bună formă a sa şi în cea mai productivă zi nu ar putea face dreptate surprinderii ce-o să te apuce la fiecare 2-3 ore, în timpul vacanţei în Muntenegru. Ţărmul dantelat de fiorduri din Kotor, bucătăria care culege tot ce-i mai bun din Italia, Grecia şi Balcani, oraşe medievale, palate vechi şi străzi pietruite… pregăteşte-te pentru ceea ce, în alte destinaţii ai fi plătit cu economii grase.
Asemenea altor destinaţii trecute cu vederea doar pentru că se află în partea mai puţin înfloritoare de Europă, Muntenegru musteşte de istorie ce începe în vremea romanilor, cochetează cu clima şi vegetaţia mediteraneene, se arată generos cu drumeţul iubitor de natură fără a duce, însă, lipsă de plaje şi frivolităţile adiacente.

2. Vacanţă ieftină în Portugalia
Nu zicem că n-ar fi simplu ca bună ziua să pici în capcanele turistice din Lisabona care, deşi ispititoare, numai ieftine nu sunt. Dar dacă aterizezi aici puţin în afara sezonului de vârf, te îndrepţi către destinaţii care nu alcătuiesc încă tone de magneţi de frigider şi te lansezi în hostelurile încântătoare ale Portugaliei, n-ai de ce să te întorci falit.
Lagos, Tavira, Faro şi Sagres sunt, probabil, cele mai populare oraşe de la litoralul sudic al ţării, se pretează de minune pentru un roadtrip de-a lungul coastei şi abundă de oferte în afara sezonului de vârf. Pe de altă parte, oraşe precum Coimbra, Sintra sau Ericeira se numără printre cele care conservă o autenticitate neinvadată încă de cârduri de turişti.

3. Vacanţă ieftină în Polonia
Ai fi simţit şi tu poate cum creşte tot mai abitir febra din jurul Poloniei şi cu atât mai mult pentru cei cu care Polonia împarte jumătatea estică de continent. Cu greu nu ar putea să te pătrundă curiozitatea faţă de ce împărţim şi ce ne desparte de această ţară; până la urmă, de Polonia ne uneşte o bucată de istorie care n-a trecut fără să lase urme.
Şi da, Polonia este încă una dintre cele mai ieftine destinaţii europene şi una care oferă câte ceva din fiecare: istorie ce abundă, natură copleşitoare şi o viaţă de noapte de care nu uiţi prea uşor. Apropo de aceasta din urmă, umblă vestea că în Cracovia găseşti cele mai multe puburi pe kilometru pătrat şi băgăm mâna în foc că din niciunul nu lipseşte vodka. Pădurea Białowieża, Munţii Tatra şi lacurile Mazuriene sunt toate locuri unde natura face ravagii.

4. Vacanţă ieftină în Ungaria
Da, Budapesta este obligatorie când paşii te poartă pe pământuri ungureşti. Aşa că ce o să facem acum o să fie să lăsăm aici tot ce trebuie să ştii despre cum se scoate ce-i mai bun dintr-un weekend petrecut acolo şi să trecem mai departe. Asta pentru că: 1. Budapesta este, evident, cea mai scumpă şi 2. pentru că Ungaria ascunde multe alte bijuuri.
Îţi sugerăm din toată inima să cercetezi de-a fir a păr oraşele ce înconjoară Lacul Balaton şi să descoperi Badacsony, un pământ al munţilor vulcanici şi al câmpurilor de viţă de vie, lesne de cunoscut de pe şaua bicicletei sau din spatele paharelor de vin. La mai puţin de o oră distanţă, satul Tihany te invită la cele mai memorabile privelişti lacustre, în vreme ce oraşul Siófok este recunoscut pentru petrecerile pe care le încinge şi uită să le mai încheie.

5. Vacanţă ieftină în Slovacia
Dacă ar exista o decernare a premiilor pentru cele mai subestimate destinaţii din Univers, Slovacia ar încăpea fără probleme într-un modest top 5. N-am vrea să începem să vorbim despre alcool, dar, aşa cum se spune, de ce nu? Vinurile şi coniacurile naţionale or să te dea pe spate, preţul berii o să te ungă pe suflet, iar dacă obiectivele aflate în Patrimoniul UNESCO te interesează cu desăvârşire, ai de unde alege aici. Cu risc minim de a greşi, afirmăm că Slovacia este una dintre cele mai ieftine destinaţii europene!

6. Vacanţă ieftină în Ucraina
Nu o să te minţim spunându-ţi că mulţi occidentali vizitează Ucraina, dar nu ştiai tu. Adevărul este că turiştii nu se înghesuie pe străzile ucrainiene, dar asta-i o veste grozavă pentru urechile în căutare de aventură şi neprevăzut. Zona adiacentă Cernobâlului oferă tururi şi muzee care o să-ţi străpungă inima, oraşul Lviv o să te umple de surprindere şi ochi bulbucaţi, iar despre Tunelul Iubirii probabil ai auzit deja sau ai văzut poze cu duiumul. Acestea-s doar cele cunoscute, dar multe altele se ascund după graniţele acestei ţări cu totul şi cu totul unice pe pământurile bătrânului continent.

7. Vacanţă ieftină în Turcia

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: