Ministerul Energiei da asigurari ca romanii nu vor ramane fara gaze in aceasta iarna

January 24, 2020
560 Views

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri informeaza ca nu exista probleme privind asigurarea cu gaze naturale a consumatorilor in perioada de iarna 2019 – 2020, stocurile fiind superioare celor de anul trecut.

Productia interna in Romania este de aproximativ 28 milioane metri cubi (mc)/zi, stocul de gaze naturale inmagazinate in depozitele de inmagazinare subterana este de aproximativ 2,360 miliarde mc, cu 1,364 miliarde mc mai mult decat in perioada similara a anului trecut, iar capacitatea de extractie zilnica este cuprinsa intre 25 – 28 milioane mc pentru perioada ianuarie-februarie 2020, superioara capacitatii zilnice de extractie avuta la dispozitie in iarna trecuta, de 20 milioane mc/zi.

“De la momentul preluarii portofoliului de Ministru al Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri prioritatea mea a fost pregatirea sezonului rece. Actualul Guvern este mai bine pregatit decat precedentul pentru a gestiona perioada de iarna. Avem mai multe rezerve de gaze, avem capacitati superioare de extractie, desi putem si trebuie sa investim mai mult in extractia din depozite”, a declarat Virgil Popescu, ministrul de resort, citat in comunicat.

El a adaugat ca solicita periodic informari si date referitoare la situatia importurilor de gaze.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: