Ceai verde – ce beneficii are și cum trebuie să îl bei

January 24, 2020
246 Views

Ceaiul verde este băutura bogată în antioxidanți cu o mulțime de beneficii asupra organismului. Consumat regulat, ceaiul este ideal în curele de slăbire, protejează sistemul cardiovascular și îmbunătățește funcțiile cerebrale. Mai jos vei găsi beneficiile consumului de ceai verde, dar și cum trebuie preparat și consumat ceaiul.

Beneficiile consumului de ceai

Originea ceaiului verde

Ceaiul verde își are originea în China și este obținut din planta Camellia Sinensis. Este ceaiul care se cultivă în mod preponderent în China, dar și India și alte țări din Asia de Est.

Are denumirea de ceai verde deoarece frunzele își păstrează nuanța de verde în momentul în care sunt preparate termic, mai exact, nu oxidează în timpul prelucrării. Asta înseamnă că ceaiul verde își păstrează proprietățile antioxidante importante și benefice pentru sănătatea organismului.

Prelucrarea ceaiului verde

În mod tradițional, prelucrarea ceaiului verde se face la începutul primăverii. Mai exact, se culeg frunzele de ceai, se prepară la abur, se lasă la uscat și se rulează. Cum se face prelucrarea ceaiului pas cu pas:

Culesul frunzelor de ceai verde

Recoltarea frunzelor se face la primele ore ale dimineții, înainte ca razele soarelui să activeze principiile active din conținutul frunzelor. Frunzele ceaiului verde se rup atunci când temperaturile sunt scăzute și încă se mai formează brumă. Imediat după ce sunt culese, frunzele de ceai verde se întind pe platouri de bambus și se lasă la soare pentru o oră sau două.

Prepararea la abur a frunzelor de ceai

Frunzele de ceai verde sunt preparate la abur, imediat după ce s-au uscat, pentru a preveni oxidarea catechinelor.

Uscarea și rularea frunzelor de ceai După ce au fost preparate la abur, frunzele se rulează în diferite forme și se lasă la uscat. Rulatul frunzelor ajută la eliberarea uleiurilor naturale și a aromei în momentul infuziei.

Tipuri de ceai verde

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: