Se schimbă regulile: Amenzi de 6.000 de lei pentru cei care aruncă gunoaie pe drumurile publice

January 22, 2020
548 Views

Guvernul a lansat, recent, spre dezbatere publică un proiect de ordonanţă prin care se doreşte sancţionarea celor care aruncă şi depozitează gunoaie pe drumurile publice

Mai exact, este vorba despre Proiectul de Ordonanta a Guvernului pentru modificarea şi completarea OG nr. 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor lansat în dezbatere publică în data de 20 ianuarie.

“Având în vedere faptul că în prezent, pe drumurile publice s-a constatat un fenomen din ce în ce mai des întâlnit, respectiv aruncarea şi depozitarea gunoaielor în zona de siguranţă a drumurilor şi podurilor şi/sau aruncarea şi depozitarea gunoaielor în locurile de parcare, oprire şi staţionare altele decât cele provenite din oprirea / staţionarea participanţilor la trafic în locurile de parcare, oprire şi staţionare, prin prezentul proiect de act normativ, în scopul preîntâmpinării cât şi a stopării acestui fenomen, se urmăreşte instituirea interdicţiei faptelor mai sus menţionate. În consecinţă, prezentul proiect urmăreşte completarea art. 43 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997, cu modificările şi completările ulterioare, cu două noi litere, respectiv literele k) şi l) care cuprind ca interdicţie acţiunile antemenţionate. Prin completarea art. 43, astfel cum se propune prin prezentul proiect de act normativ, noile interdicţii, în caz de încălcare, vor constitui contravenţii, în sensul prevederilor din art. 61 alin. (1) din ordonanţa mai sus amintită.”, scrie în scurta descriere a reglementării.

……

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii pentru acest proiect de ordonanţă este 30.01.2020.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de ordonanţă trebuie să fie adoptat de Guvern şi, ulterior, publicat în Monitorul Oficial.

Leave A Comment

%d bloggers like this: