ESET: securitatea cibernetică, sfaturi pentru 2020 şi greşeli de evitat online

January 17, 2020
337 Views

Nici n-a început bine anul 2020 şi deja curg ştirile despre atacurile cibernetice. După o analiză a obiceiurilor de securitate cibernetică ce ar trebui evitate, ESET a elaborat o listă de sfaturi pentru utilizatorii de computere şi terminale smartphone.

În primul material vom discuta despre securitatea cibernetică pe computer şi greşelile care trebuie evitate.

Ignorarea posibilităţii de a deveni victima unui atac, considerând că şansele sunt minime sau chiar nule. Poate apărea o secvenţă malware nouă sau unul dintre serviciile online pe care le utilizaţi poate fi deturnat şi parola vă poate fi furată. Toate acestea sunt probabilităţi de care ar trebui să fiţi conştienţi, iar prevenirea poate face o mare diferenţă atunci când vorbim despre securizarea prezenţei dvs. online.

Click pe link-uri suspecte; recepţionarea zilnică a mesajelor de tip spam a devenit o parte obişnuită a vieţii noastre. Uneori primim doar un anunţ inofensiv, dar din când în când poate fi ceva mult mai serios. Este posibil să primiţi un e-mail care vă îndeamnă să accesaţi un link suspect pentru a revendica un premiu pe care l-aţi câştigat. Sau puteţi primi o ofertă care sună prea bine pentru a fi adevărată. Oricare ar fi cazul, dacă aveţi chiar şi un dubiu în acest sens: evitaţi să accesaţi aceste mesaje cu orice preţ. Link-ul poate conţine malware care poate provoca tot felul de pagube pe calculator.

Ignorarea instalării de patch-uri software; computerul încearcă pentru a mia oară instalarea unei actualizări iar procesul vi se pare enervat şi îl amânaţi? Cel mai bine e să vă asiguraţi că dispozitivele folosite rulează cea mai recentă versiune de software disponibilă. De exemplu, programul malware WannaCryptor s-a răspândit din cauza dispozitivelor care nu au folosit ultima varianta de software disponibilă.

Reciclarea parolelor;

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: