Prognoza meteo: Iarna se întoarce. Unde se lovesc ninsorile şi cât de frig se face

January 15, 2020
259 Views

După temperaturi de primăvară în luna ianuarie, iarna se întoarce. Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se strică în următoarele zile, temperaturile scad şi îşi fac apariţia precipitaţiile. La munte sunt aşteptate ninsori.

Prognoza ANM pentru fiecare regiune până pe 26 ianuarie:

…..
Maxime de zero grade în Transilvania

Media regională a maximelor termice va fi în creştere de la 3 grade pe 13 ianuarie la 6 grade pe 16 ianuarie. În intervalul 17-19 ianuarie, această medie va marca o scădere, iar ulterior, până pe 26 ianuarie se va menţine apropiată de valorile obişnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (0…2 grade). Temperaturile minime, negative de-a lungul celor două săptămâni, se vor situa, în medie, între -7 şi -4 grade, uşor mai scăzute, spre -9 grade, în intervalul 24-26 ianuarie. Regimul pluviometric va fi deficitar mai ales în prima săptămână, apoi în unele zile vor fi posibile precipitaţii în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalul 21-24 ianuarie.
….
Minus 12 grade la munte

În intervalul 13-16 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 1 la 4 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În intervalul 17-20 ianuarie, această medie va marca o scădere, spre -2 grade, iar ulterior, până pe 26 ianuarie se va menţine apropiată de valorile obişnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (-4…-2 grade). Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 şi -2 grade, în prima săptămână şi între -12 şi -8 grade, în cea de-a doua săptămână. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă până pe 18 ianuarie, dar începînd cu data de 19 ianuarie, temporar vor fi precipitaţii în general slabe.

Leave A Comment

%d bloggers like this: