Prefectul Mircea Abrudean a convocat o reuniunea excepțională a Centrului Local de Combatere a Bolilor Cluj, ca urmare a situației privind apariția virusului Gripei Aviare, in localitatea Seini, județul Maramureș.

January 15, 2020
471 Views

În această dimineață, prefectul județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, a convocat și a condus, reuniunea excepțională a Centrului Local de Combatere a Bolilor Cluj, ca urmare a situației privind apariția virusului Gripei Aviare, într-o exploatație de găini ouătoare din localitatea Seini, județul Maramureș.
Directorul, D.S.V.S.A. Cluj, a prezentat setul de măsuri necesare pentru monitorizarea și intervenția, în cazul apariției gripei aviare și în județul nostru, măsuri care vor fi transmise și primarilor din Unitățile Administrative Teritoriale din județ (anunțarea medicului veterinar cu privire la orice caz de îmbolnăvire sau moarte la animale, închiderea păsărilor în adăposturi, pentru a evita contactul cu păsările din alte gospodării sau cu păsările sălbatice, etc.).
La nivelul Centrului Local de Combatere a Bolilor Cluj, al cărui președinte este prefectul județului, situația apărută va fi monitorizată cu maximă atenție, urmând a se interveni cu rapiditate, dacă va fi cazul.

Leave A Comment

%d bloggers like this: