Acasa la Cluj . Adrian Oros, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Am petrecut astăzi mai mult de 5 ore la întâlnirea cu fermierii din județul Cluj,

“Încă din primele zile ale mandatului meu, am insistat pe o comunicare cât mai strânsă cu fermierii și reprezentanții formelor asociative. Citesc în fiecare zi sugestiile dumneavoastră și consider că fiecare opinie merită ascultată, reușind astfel, împreună cu echipa mea, să identificăm cele mai bune soluții pentru problemele actuale din sistem.

Am petrecut astăzi mai mult de 5 ore la întâlnirea cu fermierii din județul Cluj, pentru a răspunde tuturor întrebărilor și nelămuririlor apărute în ultima vreme în spațiul public. Am reiterat importanța consolidarii fermelor de familie și transformarea accelerată a fermelor de subzistență în ferme comerciale.

În Planul Național Strategic 2021-2027, trebuie identificat un cadru de finanțare consistent și flexibil, pentru fermele de familie. Am ținut astfel să-i încurajez pe cei prezenți să participe la grupurile de lucru care se ocupă de elaborarea acestei strategii. Problema Camerelor Agricole, rezolvarea crizei forței de muncă prin învățământul dual, continuarea actualelor programe de sprijin, situația plăților APIA, programul “Tânărul Fermier” sunt doar o parte din subiectele abordate în cadrul acestei întâlniri.

Ne străduim în fiecare zi să vă respectăm încrederea acordată. Atât timp cât există dialog si bunăvoință, avem și speranța că lucrurile se vor îmbunătăți!”arata Ministrul Oros

Leave A Comment

%d bloggers like this: