Prognoza meteo: Ce vreme se anunţă după ger. De când se încălzeşte şi în ce regiuni sunt aşteptate ninsori

January 10, 2020
261 Views

Vremea se va încălzi în următoarele zile în aproape toate regiunile, temperaturile maxime urcând până la 14 grade Celsius în regiunile sudice vineri, în timp ce probabilitatea pentru precipitaţii, până pe 19 ianuarie va fi extrem de redusă pe tot parcursul intervalului, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM).

…..

Vineri, 10 ianuarie, vom avea parte de o zi de primăvară autentică. Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul şi estul ţării, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 14 grade, iar cele minime, în general, între -7 şi 3 grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă. În Bucureşti sunt aşteptate maxime de 11 grade Celsius.

Prognoza pentru fiecare regiune până pe 19 ianuarie:

…..
Uşoare variaţii în Transilvania

În Transilvania, valorile termice, deşi cu uşoare variaţii, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime cuprinse între 0 şi 5 grade, în medie regională.. Valorile de temperatură vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta în zona Maramureşului, temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul perioadei de prognoză şi se vor situa în medie între -6 şi -2 grade, exceptând primele trei nopţi, când acestea vor fi în medie de -9 şi -7 grade Celsius. În intervalul 8-11 ianuarie trecător vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, iar în rest regimul pluviometric va fi deficitar.

…..

În zonele montane, valorile termice diurne vor fi în creştere, de la -8 grade în prima zi a intervalului de referinţă, până spre 4 grade în ziua de 10 ianuarie. În restul intervalului de prognoză, maximele, deşi cu uşoare variaţii, vor fi cuprinse între 0 şi 2 grade, în medie regională. Trecător vor fi condiţii pentru precipitaţii în intervalul 9-12 ianuarie, în rest regimul pluviometric va fi deficitar.
Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Leave A Comment

%d bloggers like this: