Primăria Cluj-Napoca curata peretii de grafitti cu o instalatie mobila ecologica

January 9, 2020
400 Views

Primăria Cluj-Napoca a început, miercuri, curăţarea pereţilor clădirilor din oraş de inscripţiile grafitti cu o instalaţie mobilă ecologică pe bază de apă sau abur sub presiune.

“Primăria Cluj-Napoca a achiziţionat şi recepţionat acest aparat modern, unic, cred, în România, care curăţă grafitti, curăţă marcaje şi indicatoare de circulaţie sau pete de ulei de pe borduri şi trotuare. Îşi propune să ajute la curăţarea clădirilor de grafitti şi alte mizerii. Este un mijloc complet nepoluant, nu foloseşte niciun fel de substanţe chimice. Am achiziţionat acest echipament pentru a preveni şi descuraja pe cei care utilizează tehnica de grafitti în spaţii neautorizate, spunându-le că dacă vor face în continuare acest lucru, amenzile se vor aplica la nivelul maxim şi, pe lângă suportarea contravalorii pentru refacerea clădirii, vor suporta şi rigorile prevăzute de legea contravenţională, întrucât este afectată dimensiunea estetică a oraşului”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc, cu ocazia primei folosiri a instalaţiei.

Instalaţia a costat aproape 250.000 de lei.

Emil Boc a mai spus că oferă amatorilor de grafitti două soluţii: proiectul “Artă în curtea şcolii”, care permite desenarea pereţilor unor unităţi şcolare, precum şi alte spaţii care vor fi destinate artei grafitti. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: