Prognoza meteo: Cum va fi vremea de Bobotează.Unde loveşte viscolul, cât de frig se face şi în ce zone face iarna ravagii

January 6, 2020
286 Views

Iarna loveşte România. Temperaturile scad în majoritatea regiunilor, iar ninsoarea, viscol la munte, precipitaţiile mixte şi poleiul se vor semnala în toaţă ţara. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a anunţat şi cum va fi vremea până pe 3 februarie.

…..

ANM a prezentat vineri prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 06.01.2020 – 13.01.2020

Valorile termice vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, exceptând regiunile extracarpatice, unde este posibil să fie uşor mai ridicate. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu o uşoară tendinţă deficitară în sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 13.01.2020 – 20.01.2020

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice acestei săptămâni, exceptând regiunile intracarpatice unde vor fi posibile valori uşor mai coborâte. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 20.01.2020 – 27.01.2020

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, în limitele normale ale perioadei, cu o posibilă uşoară abatere pozitivă, local, în estul şi sudul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general uşor deficitare în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 27.01.2020 – 03.02.2020

Mediile valorilor termice vor fi,în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă la nivelul întregii tări.

Leave A Comment

%d bloggers like this: