Lovitură pentru posesorii de carduri bancare! Vor rămâne fără ele

December 27, 2019
284 Views

O mare bancă europeană a făcut previziuni sumbre cu privire la viitorul cardurilor bancare. Deși multă lume a prezis dispariția banilor tipăriți, bancnotele le vor supraviețui cardurilor din plastic emise de bănci.
Cardurile bancare vor dispărea peste 10 ani, nu însă și banii de hârtie, prevede o celebră bancă europeană. Totul se datorează tehnologiei mobile, care nu mai face necesară folosirea cardurilor din plastic.

Avansul tehnologic

Tehnologia 5G are și ea un rol în această tranziție, în condițiile în care plățile făcute cu telefonul au devenit ceva obișnuit. Cel puțin așa consideră reprezentanții Deutsche Bank, potrivit zf.ro.
Anii 2020 vor aduce o dezvoltare a tendinţelor actuale, în condiţiile în care tehnologia 5G începe să câştige din ce în ce mai mult teren.

Inteligența artificială

Maşinile autonome, inteligenţa artificială, casele inteligente şi multe altele vor fi din ce în ce mai populare şi mult mai accesibile publicului larg. Până nu cu mult timp în urmă nici nu putea fi vorba de aplicații de comunicare mobile, rețele de socializare sau plăți online făcute frecvent.
Însă nu numai băncile prevăd digitalizarea globalizată.

Digitalizarea simțurilor

Ericsson Consumer & IndustryLab precizează că în următorii 10 ani, realitatea virtuală va permite oamenilor să aibă experienţa biroului oriunde ar călători în lume, adică vor putea lucra din orice colţ al lumii, iar toate simţurile umane vor fi digitalizate.

În următorii 10 ani, progresele din tehnologia de inginerie medicală cu privire la genele umane vor ajunge în punctul în care oamenii vor trăi până la 120 de ani, iar creierul uman va gândi diferit, fiind conectat la internet.

Leave A Comment

%d bloggers like this: