Cluj-Napoca : Aeroportul International “Avram Iancu” primeste 44 de milioane de lei pentru dezvoltare

December 26, 2019
623 Views

Conducerea Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj a semnat contracte de finanţare din fonduri nerambursabile prin programul POIM pentru două proiecte majore de dezvoltare, în valoare totală de 44 de milioane de lei.

“Este o reuşită extraordinară a aeroportului. Aeroportul a încheiat şi semnat contracte de finanţare, două contracte, de aproape 10 milioane de euro, deosebit de importante pentru dezvoltarea aeroportului. Este vorba de calea de rulare, unde este eligibil aproape 50%, şi echipamente de securitate, unde 98% sunt cheltuieli eligibile”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul general al unităţii, David Ciceo.

El a precizat că cele două proiecte au fost semnate vineri.

“Ministrul Transporturilor, domnul Lucian Bode, şi directorul general al Aeroportului Internaţional ‘Avram Iancu’ Cluj, domnul David Ciceo au semnat vineri, 20 decembrie, la Bucureşti, contractele de finanţare pentru cele 2 proiecte de dezvoltare. Valoarea totală a investiţiei ‘Calea de rulare paralelă cu pista’ este de 63.303.561 lei (fără TVA), din care valoarea de aproximativ 28 milioane lei va fi suportată din fonduri nerambursabile. Pentru proiectul ‘Echipamente de detecţie explozibil standard 3 de tip CTX’, valoarea totală a investiţiei este de 19.574.940 de lei (fără TVA), din care aproximativ 16 milioane lei va fi acoperită din fonduri nerambursabile. Valoarea totală a fondurilor nerambursabile aprobate pentru cele două proiecte este de aproximativ 44 milioane de lei”, se arată într-o informare a aeroportului clujean. AGERPRES

Foto : bzc.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: