Preşedintele Klaus Iohannis : Scenariul cu anticipatele este 50% realist

December 21, 2019
337 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că scenariul organizării de alegeri anticipate este 50% realist, arătând că există două variante pentru a se ajunge într-o astfel de situaţie.

“Scenariul cu alegerile anticipate este 50% realist”, a spus Iohannis, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii organizată la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a afirmat că pentru organizarea de alegeri anticipate există două variante, respectiv demisia premierului Ludovic Orban din funcţie sau adoptarea unei moţiuni de cenzură în Parlament.

“Există două variante, fie demisionează, fie concepe o lege şi să fie nemulţumiţi suficienţi ca să demită Guvernul prin moţiune de cenzură. Alte variante sunt puţin probabile”, a explicat şeful statului.

El a adăugat că declanşarea alegerilor anticipate reprezintă o decizie care aparţine Guvernului.

Potrivit preşedintelui, chiar dacă vor fi organizate alegeri anticipate, premier va fi tot Ludovic Orban.

Iohannis s-a declarat mulţumit de activitatea Guvernului.

“O să mai apară tot timpul probleme, fiindcă PSD are o mulţime de parlamentari. PSD îşi schimbă feţele, dar nu năravul. Vor veni cu iniţiative care mai de care dăunătoare Guvernului”, a susţinut el.

În ceea ce priveşte Primăria Capitalei, Iohannis a spus că ar prefera un primar general altul decât de la PSD.

“Preferabil să fie de la PNL”, a spus el, precizând că nu a avut discuţii cu liberalii privind candidaţii la alegerile locale de anul viitor. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: