Ceremonie comemorativă a eroilor căzuţi la Revoluţia din 1989 de la Cluj

In urmă cu 30 de ani,eroi martiri,  au căzut pentru valorile fundamentale pe care se construiește astăzi societatea noastră: libertate, demnitate, solidaritate, pentru valorile democratice.

În data de 21 decembrie 1989, la Cluj, oameni nevinovați au plătit cu viața idealul libertății. Alături de eroii Revoluției Române din țară, cu pieptul gol în fața dictaturii, cu speranța unui viitor diferit pentru copiii lor au reușit să schimbe, pentru totdeauna, istoria României. Jertfa lor nu a fost în zadar!
România trece astăzi printr-o perioadă de dezvoltare și de integrare fără precedent, fiind stat membru al Uniunii Europene, membră NATO și având cele mai înalte garanții de securitate din toată istoria sa.

Este datoria și responsabilitatea noastră să ținem minte lecțiile eroilor noștri, să ducem mai departe idealurile celor care s-au jertfit pentru români, să dezvoltăm comunități unite și prospere, în care nimeni nu este lăsat în urmă.

La ceremonie au participat: revolutionari , urmasi ai eroilor cazuti , prefectul ,subprefectul , presedintele consiliului judetean , vicepresedintele consiliului judetean , primarul , viceprimarul , inalti clerici ,alte oficialitati

Ceremoniile au fost  organizate la monumentul Stâlpii Împușcați din Piața Unirii și în Cimitirul Eroilor de pe Calea Turzii

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: