Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, DGPI, ARESTAT pentru 30 de zile

December 16, 2019
384 Views

Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, DGPI, se află în arest. Duminică seara, Tribunalul Brașov a decis ca el, iubita sa, Vanessa Youness și un cetățean englez, Thomas Lishman, prietenul lor, să fie arestați pe o perioadă de 30 de zile. Acuzațiile aduse de procurorii DIICOT sunt de trafic de droguri de mare risc.

Anchetatorii susțin că inculpații organizau ședințe de consum în cadrul unei clinici medicale, Youness Clinic, ce aparține Vanessei Youness, doctor renumit pentru tratamentul sclerozei în plăci. Clinica se afla într-o localitate din județul Dâmbovița, funcționa la vedere, adică avea autorizațiile necesare. Acolo însă, sub pretextul unor tratamente – susțin anchetatorii – s-au organizat reuniuni de consum de droguri, inclusiv ”DMT,(dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține AYAHUASCA”, conform unui anunț oficial al DIICOT. Persoana care participa plătea 500 de euro. La aceste reuniuni de consum de droguri, surse judiciare spun că ar fi participat uneori şi zeci de persoane.

În luna februarie a acestui an, Gelu Oltean a acordat un interviu Evenimentului zilei în care a vorbit despre ieșirea sa din sistemul de informații, despre problemele pe care le-a avut cu dosarul de la DNA, ulterior clasat, despre relația lui cu Laura Codruța Kovesi. Tot atunci a povestit și despre preparatul despre care procurorii spun că este un drog de mare risc. Reproduc fragmentul pentru că e interesant de a înțelege cum un om al serviciilor vorbea pe șleau despre un preparat care e considerat extrem de periculos.

Leave A Comment

%d bloggers like this: